Wat is baklava?

Baklava is een zoet dessert

Baklava is een lekkernij die vooral in de Balkan tot het Midden-Oosten verkocht wordt. In West-Europa staat het vaak als dessert op de kaart in Turkse en Griekse restaurants. De oorsprong is niet geheel duidelijk: de ene theorie komt neer op de Assyriërs, de andere op een Turkse oorsprong en weer een ander gaat uit van een Griekse oorsprong.

Het bestaat in ieder geval uit laagjes filodeeg (lijkt heel erg op bladerdeeg) gevuld met stukjes noot (walnoot, pistache, amandel) het geheel wordt na het bakken doordrenkt met een zoete siroop (meestal met honing, soms ook suiker). Meestal wordt de baklava in een groot volume gemaakt waarna er kleine stukjes worden gesneden. Door de grote hoeveelheid suiker en honing is het een zeer machtig en calorierijk gerecht.

Honger gekregen, koop hier wat baklava boeken

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.