Wat is couscous?

Couscous is een graanproduct

Couscous bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en is rijk aan koolhydraten en vezels. Het is een gezonde basis van een maaltijd. Couscous is een traditioneel gerecht uit Noord-Afrika. In de fabriek worden (durum)tarwe en water gemengd en gestoomd. Hierdoor ontstaan couscousballetjes, die vervolgens uit elkaar gehaald en gedroogd worden. Sinds couscous in de Nederlandse supermarkt te koop is, is het ook hier een populaire basis. Er zijn in de basis een middel en fijne soort couscous te koop, en ook een snelkook versie waarbij alleen nog kokend water overheen moet en je couscous is klaar. In traditionele Marokkaanse gezinnen gegeten op de vrijdag, na het bezoek aan de Moskee. Couscous is lange tijd houdbaar wanner het koel, droog en donker bewaart wordt. Klaargemaakte couscous moet binnen 2 uur in de koelkast of vriezer gezet worden.

Hoe wordt couscous gemaakt?

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.