Wat is fudge?

Fudge is snoep

Fudge is snoep gemaakt van boter, suiker en melk (of room). De beste omschrijving is: een zacht en romig chocolade achtig snoepje. Fudge is er in vele smaken: melk, puur, witte chocolade en heeft ook vaak en vulling van noten, rozijnen, cranberry’s of gedroogde abrikozen.
Tijdens het maken van fudge is het de bedoeling om het kristalliseren van de suiker zo lang als mogelijk uit te stellen. Dit doe je door met een garde goed op te kloppen (in de fabriek wordt vaak melkvet en maissiroop toegevoegd). Het suikermengsel mag niet heter worden dan 116 graden, en timing is belangrijk want de stappen moeten direct na elkaar worden uitgevoerd om de juiste samenstelling te realiseren. Als het mengsel afgekoeld is tot 110 graden moet het krachtig worden geslagen, met een mixer. Als het mengsel dik is en de glans weg is, kan het verder afkoelen in de koelkast.

How to make caramel fudge

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.