Wat is polenta?

Polenta is een arme mensen gerecht

Polenta is een gerecht gemaakt van griesmeel en mais dat als authentiek beschouwd wordt in Noord-Italië en delen van Zwitserland. Polenta maak je door mais te malen totdat het maismeel is, en dat in bijna kokend water te strooien. Dit mengsel roer je net zolang totdat het pap wordt en glad is (dit duurt zo’n 50 tot 60 minuten). Vaak wordt polenta thuis gemaakt door voorgekookte griesmeel te mengen met een bouillon en daarna ongeveer een kwartier te koken. Hierdoor ontstaat na afkoeling een ingeikte pap die in stukken gesneden kan worden. Alhoewel de polenta van oorsprong voor arme mensen was, wordt het tegenwoordig ook in restaurants geserveerd en is het ook mode om een (goede) polenta aan je gasten aan te bieden. Net als pasta eet je polenta meestal niet alleen maar met kaas, vis of groenten.

Hoe maak ik Polenta?

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.